ОСТАННІ НОВИНИ

3-річна мешканка Борислава вдихнула заглушку до холодильника

Вероніка Рой

|

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» врятували 3-річну мешканку Борислава, котра вдихнула пластмасову заглушку до холодильника. Про це йдеться на Facebook-сторінці медзакладу.

 

Дитина вдихнула заглушку в неділю о восьмій годині ранку. Дівчинка почала кашляти і батьки здогадалися, що це саме заглушка, бо її не виявилося в холодильнику. Дитині не змогли допомогти дитині ні в Бориславі, ні в районному Дрогобичі. Відтак дівчинку повезли в Охматдит. Тієї ж ночі дитині лікарі Охматдиту виконали бронхоскопію під загальним наркозом.

«У місцевій лікарні дитині зробили рентген-знімок, але на ньому не було видно пластмасової заглушки. Дитина покашлювала, в бронхах прослуховувався свист. Ми запідозрили стороннє тіло. Під час бронхоскопії під загальним наркозом ми побачили, що пластмасова заглушка заблокувала вхід у праву легеню і застряла на межі правого головного бронха. Права легеня була частково заблокована. Заглушка – прозора, на тлі слизової вона виглядає рожевою, як і слизова бронха. Сторонній предмет постійно зісковзував, застрягав у трахеї. Нам доводилося весь час дитину переінтубовувати. Але ми його дістали! Усе втручання зайняло близько години», – розповів торакальний хірург Олександр Колодій.

Маленька пацієнтка вже поїхала додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *