ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вступили в дію нові Правила дорожнього руху. Що змінилось

Наталя Дуляба

|

В Україні набули чинності нові Правила дорожнього руху для водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник начальника Патрульної поліції Олексій Білошицький.

 

Зміни у ПДР стосуються безпеки у містах та пересування обабіч дороги в темну пору доби.

Так, нові правила для водіїв та пасажирів охоплюють рух у населених пунктах. Якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху, то тепер це обов’язково потрібно робити.

Таке правило зобов’язує водіїв таксі забезпечити наявність пасків безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні та нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

Не пристібатися в населеному пункті можна лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Ще одне правило для водіїв: заборонено змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Номери повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Велосипедистам тепер дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Натомість пішоходи обов’язково мають використовувати світлоповертальні елементи у темну пору доби та під час недостатньої видимості.

«У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Це зазначено в п.4.4 ПДР України», наголосив Олексій Білошицький.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *