ОСТАННІ НОВИНИ

В ОХМАТДИТі лікарі врятували немовля від втрати єдиної функціонуючої нирки

Вероніка Рой

|

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» урологи врятували 7-місячну дитину від втрати єдиної функціонуючої нирки, що вимагало б пересадки органу в майбутньому. Про це повідомляють на Facebook-сторінці медзакладу.

 

У 7-місячному Тимурчика лише виявили важку вроджену ваду нирок – гігантський гідронефроз ІІІ ступеня правої нирки і мультикістоз лівої (на місці нирки конгломерат кіст). Ситуація непроста, адже згодом Тимура чекала ниркова недостатність. Маленькому пацієнту не змогли надати допомогу хірурги його «рідної» області.

«Не кожен лікар візьметься таку дитину оперувати, адже тут простору для маневрів просто немає – дитина може втратити єдину нирку під час операції. На жаль, ліву нирку уже не врятувати, а от за праву поборолися урологи Львівського ОХМАТДИТу, куди батьки у відчаї звернулися за допомогою. Місяць тому лікарі виконали хірургічне втручання підвищеної складності і їм все вдалося!», – зазначають в ОХМАТДИТі.

Хлопчику провели успішну операцію. Цього тижня маленький пацієнт з батьками приїжджав до лікарів на контрольний огляд. Йому остаточно забрали дренажну трубку з нирки. На УЗД підтвердився добрий результат від проведеної операції. Дитина залишатиметься на контролі лікарів.

«Ми часто робимо операції з приводу гідронефрозу, але з однією ниркою це набагато складніше, тут ми не мали найменшого права на помилку. Операція пройшла успішно, все минуло без ускладнень. Дитина має шанс на повноцінне життя», – розповіли урологи ОХМАТДИТу.

У медзакладі кажуть, що це вже третя дитина в цьому році з єдиною функціонуючою ниркою, що була успішно прооперована. Ще одна дитина із сусідньої області і з подібними проблемами готується до хірургічної корекції.

В ОХМАТДИТі додають: якщо ваша дитина має ваду сечовидільної системи, не відкладайте і зверніться до кваліфікованих лікарів – вони знайдуть сучасне рішення! Записатись на прийом до урологів ОХМАДИТу можна у консультативній поліклініці за номером тел. 0(32) 236 81 54 з 8:30 до 15:30 щодня, окрім сб та нд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОХМАДИТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *