ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти назвали корисні властивості гранату для імунітету

Вероніка Рой

|

Експерти підкреслюють особливу роль харчування в справі зміцнення імунітету і рекомендують вживати взимку гранат. Вони пояснюють, що продукту притаманні протизапальні та антиоксидантні і властивості, обумовлені відповідними дозами мікроелементів, наприклад, вітаміну С. Про це пише Ukrhealth з посиланням на портал Times Now.

 

«Гранат – один з кращих для запобігання респіраторних хвороб взимку. Різні поживні речовини, що містяться в його плодах, можуть допомогти зміцнити першу лінію захисту організму від сезонних інфекцій, включаючи застуду і COVID-19», – наводиться експертна думка.

Підтримує хороший імунітет. За словами фахівців, споживання рослинного продукту знижує активність вільних радикалів в організмі, з якою асоціюється розвиток ряду захворювань і раннього старіння.

«Знижуючи активність вільних радикалів в організмі, гранат допомагає поліпшити функціонування імунної системи», – відзначають фахівці.

Розріджує кров. При наявному ризику утворення тромбів гранат є одним з кращих продуктів, що допомагають захиститися від розладів мозку, уникнути інсульту.

Підвищує рівень кисню. Завдяки високій концентрації антиоксидантів, його споживання допомагає підняти рівень кисню в крові, краще дихати.

Крім зміцнення імунітету гранат ефективно бореться з різними хронічними захворюваннями і станами, такими як артрит, еректильна дисфункція, рак простати, хвороби серця, гіпертонія тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *