Експерти підкреслюють особливу роль харчування в справі зміцнення імунітету і рекомендують вживати взимку гранат. Вони пояснюють, що продукту притаманні протизапальні та антиоксидантні і властивості, обумовлені відповідними дозами мікроелементів, наприклад, вітаміну С. Про це пише Ukrhealth з посиланням на портал Times Now.
«Гранат – один з кращих для запобігання респіраторних хвороб взимку. Різні поживні речовини, що містяться в його плодах, можуть допомогти зміцнити першу лінію захисту організму від сезонних інфекцій, включаючи застуду і COVID-19», – наводиться експертна думка.
Підтримує хороший імунітет. За словами фахівців, споживання рослинного продукту знижує активність вільних радикалів в організмі, з якою асоціюється розвиток ряду захворювань і раннього старіння.
«Знижуючи активність вільних радикалів в організмі, гранат допомагає поліпшити функціонування імунної системи», – відзначають фахівці.
Розріджує кров. При наявному ризику утворення тромбів гранат є одним з кращих продуктів, що допомагають захиститися від розладів мозку, уникнути інсульту.
Підвищує рівень кисню. Завдяки високій концентрації антиоксидантів, його споживання допомагає підняти рівень кисню в крові, краще дихати.
Крім зміцнення імунітету гранат ефективно бореться з різними хронічними захворюваннями і станами, такими як артрит, еректильна дисфункція, рак простати, хвороби серця, гіпертонія тощо.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.
Вероніка Рой