ОСТАННІ НОВИНИ

Ляшко розповів, скільки українців зможуть отримати вакцину від COVID-19 одразу після її реєстрації

Вероніка Рой

|

За механізмом глобального доступу до вакцин від COVID-19 (COVAX) одразу після реєстрації препарату Україна зможе отримати 8,5 мільйонів доз вакцин, яких вистачить для 20% населення. Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає Громадське.

 

Він зазначив, що нині Україна працює над цим питанням спільно з міжнародним фондом COVAX. Він спрямований на першочергову вакцинацію людей, які перебувають у групах ризику.

Ляшко каже, що фонд забезпечить доставку вакцини проти коронавірусу в разі її реєстрації з доведеною безпечністю і ефективністю.

«Сьогодні ми чітко розуміємо, що отримаємо кількість доз, що буде дорівнювати 20% від кількості населення. Якщо ми відраховуємо від нашої офіційно статистики, то це максимум 8,5 млн доз», –зазначив головний санлікар і додав, що перший транш буде у розмірі 3%, а це 1 млн 250 тисяч доз.

Орієнтовні дати поставки та вартість вакцин стануть відомим після найближчого засідання правління COVAX 19 листопада.

Водночас зазначимо, що Україна потрапила у перелік з 92 країн, які отримають або спеціальну ринкову ціну на вакцини від коронавірусу, або ж їх нам нададуть безоплатно.

Нагадаємо, проміжний аналіз дослідження вакцини від Pfizer та BioNTech показує чудові результати її ефективності понад 90% та перевершує очікування більшості експертів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *