ОСТАННІ НОВИНИ

У Кривому Розі чоловік нападав на людей, бо «голос» наказав йому вбити 15 осіб

Наталя Дуляба

|

У Кривому Розі чоловік напав з ножем на перехожих: двох людей він вбив, ще 8 осіб постраждали, серед них – 8-річний хлопчик. Зловмисник робив це, бо так йому наказував якийсь «голос». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Про вбивства двох людей у Кривому Розі стало відомо у суботу, 7 листопада. Невідомий кидався на людей з ножем. Його жертвами стали випадкові перехожі, яким чоловік наніс численні ножові поранення.

Внаслідок нападів двоє осіб померли на місці, а вісьмох доставили до лікарні.

Як уточнив Антон Геращенко, загиблими виявились батько і син. Зловмисника правоохоронці затримали із закривавленим ножем під час того, як він намагався забити жінку з дитиною.

«Ним (зловмисником, – ред.) виявився 29-річний житель Кривого Рогу Тарас Усенко. Він не заперечував факт вбивства і заявив, що «прийшов з пекла», що «він – Бог», що якийсь «голос» наказав йому вбити 15 людей», – написав заступник міністра внутрішніх справ.

За словами родичів Усенка, той їздив працювати в Чехію, звідки рік назад повернуся іншою людиною.

«Став говорити про якихось демонів. Але не вів себе агресивно», – цитує родичів Геращенко.

Під час обшуку у помешканні вбивці на стінах поліція знайшла «дивні містичні символи і концентричні малюнки». Трактувати їх будуть експерти в психіатрії.

В опублікованому Геращенком відео Тарас Усенко також заявив, що має «зошит смерті», у якому записував усіх своїх жертв. Водночас зловмисник запевнив, що до цього випадку не вбивав нікого, а перш ніж звершити задумане, звертався в поліцію, щоб вона завадили йому скоїти вбивство.

«Поліція буде проводити детальне слідство для визначення кола спілкування підозрюваного в подвійному вбивстві і пораненні 8 осіб для розуміння, чи не було ця трагедія натхненна кимось іншим, чи не було тут факту навіювання, підбурювання», – додав Антон Геращенко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *