ОСТАННІ НОВИНИ

9 листопада українці писатимуть ювілейний радіодиктант єдності

Вероніка Рой

|

У День української писемності та мови, 9 листопада, усіх закликають долучитися до написання ювілейного радіодиктанту національної єдності. Про це у Facebook повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

 

«Закликаю колег, учителів, учнів, учених, тих, хто чує нас за кордоном, усіх, хто поважає Україну і цінує рідне слово долучитися до цього радіодиктанту. Повірте, тут не буде переможців, тут не буде переможених. Ми всі – переможці, бо ми велика нація. Дай Бог, цьому ХХ ювілейному радіодиктанту великі можливості, перспективи і якомога більшу державну підтримку», – зазначив Тарас Кремінь.

Цьогоріч підготовку диктанту доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна.

Спецпроєкт стартуватиме в студії UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура 9 листопада о 9:00. Ведучі в студії спочтаку розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання. Сам же радіодиктант почнеться о 9:15.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *