ОСТАННІ НОВИНИ

В ОХМАДИТі 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити, провели успішну операцію

Вероніка Рой

|

У Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» провелили 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити, одномоментну багаторівневу теноміотомію – це 6 операцій за один наркоз. Таким чином тепер дитина зможе стати на ноги та ходити. Про це йдеться на Facebook-сторінці медзакладу.

 

До ортопедів лікарні ОХМАТДИТ звернулися батьки хлопчика 3 років, у якого діагностували ДЦП зі спастичним тетрапарезом. Дитина мала значні контрактури (обмеження рухів у суглобах нижніх кінцівок), у хлопчика були постійно зігнуті ніжки у колінах, навантажувалися лише пальчики, він не міг самостійно ходити – тільки повзати.

«Ми виконали цій дитині одномоментну багаторівневу теноміотомію. По суті, під коліном, де у хлопчика були виражені контрактури, ми зробили подовження сухожиль і м’язів. Також була виконане малоінвазивне втручання на ахіллових сухожилках, а з профілактичною метою додатково виконали міотомію аддукторів. Так ми вивільнили кінцівки від контрактур. Після нашої операції дитина не просто зможе стояти рівно, а встане і піде. Після таких втручань діти починають тренуватися стояти, а з 3-4 дня після операції – ходити. Це є запорукою успішної післяопераційної реабілітації», – розповіла завідувачка ортопедичного відділення ОХМАТДИТу Злата Кузьо.

Операція пройшла успішно, хлопчик впевнено одужує. Уже зовсім скоро він зможе стати на ніжки і самостійно ходити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *