ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розслідуються смерть 25-річного онкохворого пацієнта, якого виписали із лікарні через карантин

Вероніка Рой

|

Прокуратура Львівщини розпочала кримінальне провадження щодо смерті 25-річного онкохворого пацієнта через неналежне виконання обов’язків лікарями.

 

Про інцидент 28 жовтня написала львівська журналістка Марта Оліярник. Як йдеться у її повідомленні, у 25-річного онкохворого пацієнта стався крововилив. Чоловік перебував на лікуванні у 5-тій міській лікарні Львова. Проте згодом відділення, де лікувався пацієнт, закрили на карантин через коронавірус, а чоловіка відправили додому.

«25-річний чоловік мав онкологічну хворобу. Нещодавно у нього стався крововилив і він перебував на лікуванні у 5-ій міській лікарні Львова. Під час проходження лікування Олег підхопив коронавірус. Зі слів дружини, заразився він від іншого пацієнта, який перебував у лікарні. Оскільки відділення, в якому лежав Олег закрили на карантин – чоловіка відправили додому. Рідні шукали, куди його можна покласти, і оскільки сім’я прописана в Оброшино, його прийняли Пустомити. Там зробили ПЛР тест і мали його перенаправити в ковідну лікарню. Але не встигли…», – написала Марта Оліярник.

За фактом смерті пацієнта, внаслідок неналежного виконання обов’язків лікарями, прокуратура Львівщини розпочала кримінальне провадження.

«Підставою для початку кримінального провадження стала інформація у ЗМІ щодо бездіяльності лікарів однієї з міських клінічних лікарень Львова, у якій за кілька днів до смерті перебував пацієнт і з якої його виписали без надання належної медичної допомоги, внаслідок чого чоловік помер 22 жовтня цього року», – йдеться у повідомленні пресслужби обласної прокуратури.

Відтак прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом ненадання без поважних причин працівниками однієї з лікарень Львова допомоги хворому, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.139 КК України (ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть останнього).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *