ОСТАННІ НОВИНИ

Дорогу між Жовквою та Кам’янка-Бузькою відремонтують за майже мільярд гривень

Вероніка Рой

|

У середу, 21 жовтня, на Львівщині стартувала реконструкція дороги державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка. 25 км цієї дороги відремонтують за майже мільярд гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

 

Йдеться про ділянку між Жовквою та Кам’янка-Бузькою, протяжність якої становить 25,5 км.

«Розширити, укріпити та частково повністю збудувати наново автошлях між Жовквою та Кам’янка-Бузькою плануємо на більше, ніж 25 кілометрах. На це до кінця 2021 року Службі у справах доріг у Львівській області виділять не менше мільярда гривень. Угоду на 975 млн 850 тис гривень у вересні Служба у справах доріг уклала з ТзОВ «Онур Конструкціон», — зазначив Юрій Холод.

За його словами, до кінця 2020 року за 100 мільйонів 210 тисяч гривень на цій ділянці планують:

  • розширити проїзну частину до 8 метрів,
  • влаштувати конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи,
  • відремонтувати штучні споруди,
  • зокрема, мостовий перехід через річку Желдець.

Загалом відремонтують два мости , облаштують тротуари, змонтують 8,36 км зовнішнього електроосвітлення, прокладуть дощову каналізацію та створять малу кільцеву розв’язку.

Юрій Холод додав, що у 2020 році на ремонт місцевих доріг виділили близько 1,5 млрд гривень.  Це кошти обласного бюджету, Державного дорожнього фонду та місцевих бюджетів. Загалом на Львівщині до кінця року планують відремонтувати майже 500 км доріг.

Фото: Юрія Холода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *