ОСТАННІ НОВИНИ

Російськими ЗМІ користуються 17% українців, – опитування

Вероніка Рой

|

17% українців користуються російськими засобами масової інформації. Про це свідчить дослідження соціологічної компанії InMind, передає «Інтерфакс-Україна».

 

Згідно з результатами опитування, 17% респондентів заявили, що впродовж останніх 30 днів користувалися російськими ЗМІ для отримання новин. Водночас 73% не використовують інформацію таких ЗМІ, а решта не змогли відповісти.

Також 28% опитаних, відповідаючи на запитання, чи знають вони у своєму оточенні людей, які використовують російські ЗМІ, відповіли ствердно, ще 47% сказали, що їхнє оточення не використовує такі медіа, а 25% не змогли відповісти.

Говорячи про причини використання російських ЗМІ, більшість респондентів (29%) назвали необхідність дізнатися, що ці ЗМІ розповідають про Україну, 28% – отримати новини з РФ про те, що відбувається в РФ, 25% – можливість отримати альтернативну точку зору, 17% заявили, що росЗМІ цікаві, 15% назвали можливість отримувати новини російською мовою, а 3% переконані, що ці ЗМІ більш правдиві й незалежні.

Серед користувачів російськими ЗМІ 52% довіряють російським друкованим виданням, 43% – радіо, 35% – сторінкам у соцмережах, 28% – телеканалам і 25% – інтернет-сайтам новин.

Користувачі російських телеканалів в Україні найчастіше дивляться «НТВ», «Росія 24», «РТР-Планета», «Перший канал» і «Росія 1».

Опитування відбулося в липні-серпні 2020 року. Було проведено 4 тис. інтерв’ю, зокрема по 300 інтерв’ю у 12 областях: Київській, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській і Херсонській областях. Репрезентативна частина – 1 630 інтерв’ю. Всі інтерв’ю проводилися в містах із населенням понад 50 тис. осіб. Похибка вибірки з імовірністю 0,95% не перевищує 2,5%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *