ОСТАННІ НОВИНИ

Дієтологи назвали корисні осінні овочі та фрукти

Вероніка Рой

|

Незважаючи на те, що основний урожай овочів і фруктів припадає на літо, восени теж є багато свіжих, корисних продуктів, на які рекомендують звернути увагу фахівці зі здорового харчування. Про це пише Ukrhealth.

 

Першим в списку йде гарбуз. Всі його сорти багаті вітамінами А і С і містять омега-3 жирні кислоти. Це також хороше джерело вітамінів групи B, необхідних для нормального обміну речовин.

У грибах багато вітаміну B і D, а також селену – антиоксиданту, який відновлює пошкодження клітин і допомагає щитовидній залозі. Крім того, гриби можна використовувати в багатьох стравах замість м’яса.

Цвітна капуста – універсальний замінник продуктів, багатих вуглеводами, таких як рис. Крім того, хрестоцвіті, в тому числі цвітна капуста, знижують ризик деяких видів раку, наприклад передміхурової залози. Не менш корисна і листова капуста – відмінне джерело кальцію і калію.

Для багатьох яблука – синонім осені. Вони багаті клітковиною і вітаміном C, який необхідний для захисту ясен, загоєння ран і підтримки імунітету. Яблука вважаються одним з кращих фруктів для схуднення.

Ще один корисний осінній фрукт – груші. Один плід середнього розміру містить 24% добової норми клітковини. А одержуваний організмом з груш пектин допомагає впоратися з почуттям голоду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *