ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський виправдовує призначення в Офіс Президента правоохоронця часів Януковича

Андрій Котенський

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що заступник голови Офісу президента Олег Татаров «нікого не розганяв» під час Революції Гідності, коли він працював у Міністерстві внутрішніх справ. Про це він розповів в інтерв’ю у BBC, передає Громадське.

 

Зеленський заявив, що не вважає призначення Татарова «поверненням до політики Януковича» і додав, що про це лише «хтось щось каже».

«Це просто слова зараз звучать, вибачте мені, будь ласка, за таке формулювання. Це просто слова. Хтось щось каже. Ця конкретна людина нікого не розганяла. Я б ніколи… не призначив людину, яка розганяла людей на Майдані», — заявив Зеленський.

Хто проти призначення і що вони кажуть?

Після призначення Татарова до Зеленського звернулася громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні». Вони просили не допускати посадовців часів Януковича, які виправдовували злочини проти протестувальників, на державні посади й пояснювали, чому вони проти Татарова.

Так, у часи Януковича Олег Татаров був начальником Головного слідчого управління МВС України, а після того, як Янукович втік, Татарова люстрували.

Він, зокрема, публічно намагався «відбілити» беркутівців щодо подій у провулку Кріпосному і на Щорса 23 січня 2014 року, де побили майданівців та потрощили їхні автомобілі. За версією Татарова, це автомайданівці тоді «переслідували чотири автобуси “Беркуту”» та «намагалися завдати їм тілесних ушкоджень».

Після звільнення з МВС, Татаров займався приватною юридичною практикою. Зокрема, він як адвокат захищав ексголову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, якого підозрюють у державній зраді.

Коли Татарова призначили заступником керівника Офісу Президента, і цей факт набув розголосу, Зеленський заявив, що несправедливо називати новопризначеного заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який працював у МВС за часів Януковича, представником старої влади.

За словами Зеленського, «всі жили за часів Януковича», частина людей втекли разом із ним, але «залишилося багато нормальних, які не зрадили Україну».

І додав, що для нього всі, «хто очолював щось за Порошенка, теж стара влада. І там були досвідчені люди. Головне щоб людина була чесна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *