ОСТАННІ НОВИНИ

Львову не потрібна льодова арена? Мерію звинувачують у блокуванні будівництва

Соломія Головіна

|

Зведення льодової арени у Львові, яка була запланована в рамках другої черги СТРЦ «Spartak», зумисно блокують. Про це повідомив директор ТзОВ «Львівбудмакс-Інвест», що займається будівництвом комплексу, Орест Макогоненко, пише Galnet.

 

Він зазначає, що кандидати використовують спортивно-торгово-розважальний комплекс «Спартак» для свого піару напередодні виборів:

«Дуже прикро, що напередодні виборів, виключно в рамках свого політичного піару кандидати використовують спортивно-торгово-розважальний комплекс SPARTAK – записують на фоні нашого об’єкту коментарі з «фактами», нічим не підкріпленими, з посиланням на вигаданих осіб без прізвищ і посад. За коментарем чи поясненнями до нас ніхто не звертався (йде мова про відеоблог заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, – ред.)».

При цьому Орест Макогоненко додав, що причин блокувати будівництво, окрім політичних, нема.

«Схоже на те, що Львову не потрібна льодова арена, в проєктування і старт будівництва якої ми вже вклали дуже багато коштів, праці, людського ресурсу, ідей та мрій. Якби місто своєчасно продовжило Договір оренди землі – ми б вже збудували і відкрили у 2021 році повноцінну льодову арену.  Усі документи є, проєкт є у вільному доступі можна ознайомитись на нашій офіційній сторінці у Facebook», – каже директор ТзОВ «Львівбудмакс-Інвест».

Додамо, що ще 17 липня цього року у мережі оприлюднили презентацію другої черги будівництва спортивно-торговельно-розважального центру «Спартак», що на Гетьмана Мазепи, 1Б у Львові. Але наразі будівництво  зупинили.

«Спорудження другої черги СТРЦ «Spartak» розпочали у вересні 2019 року, на підставі чинного договору оренди земельної ділянки. Водночас, у вересні цього ж року забудовник своєчасно та повністю надав ЛМР усі необхідні документи для продовження договору на наступний термін. Договір оренди земельної ділянки закінчився 1 січня 2020 року і досі його не продовжили. На виконавчому комітеті ЛМР наше питання відклав особисто міський голова Львова. Під час карантину це питання ЛМР було не на часі, а зараз вже літо і пора відпусток. При цьому забудовник далі сплачує вартість орендного користування, не маючи можливості зараз продовжувати будівельні роботи внаслідок відсутності договору. Таким чином вже протягом шести місяців місто не дає юридичної змоги будувати льодову арену та інші інфраструктурні елементи проєкту», – розповідає керуюча менеджерка СТРЦ «Spartak» Роксолана Пиртко.

Своєю чергою керуюча менеджерка СТРЦ «Спартак» Роксолана Пиртко розповіла детальніше про непорозуміння із міською владою щодо орендної плати:

«Ми вважаємо справедливим мати зменшену орендну плату, якщо інвестуємо 2 мільйона доларів США лише в Льодову арену. І також вважаємо справедливим не будувати льодової арени, якщо платимо комерційну вартість орендної плати за користування землею. Математика приблизно така: ми мали інвестувати в спортивну інфраструктуру до 2022 року 2 мільйона доларів США. Ви пропонуєте нам сплатити 300 тисяч доларів США до 2030 року. Ще невідомо, хто з львівських політиків нам більше зекономить», – каже керуюча менеджерка СТРЦ «Спартак» Роксолана Пиртко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *