ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежі на Луганщині забрали життя вже 11 людей

Соломія Головіна

|

Через пожежі у Луганській області загинуло 11 людей. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

 

«Станом на 19:00 год. 1 жовтня 2020 року кількість загиблих становить 11 людей, 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що слідство розглядає чотири основні версії виникнення масштабних пожеж на Луганщині.

У рамках семи кримінальних проваджень, розпочатих за фактами масштабних пожеж у районах Луганської області, встановлюються причини займання лісових масивів та житлового сектору прилеглих населених пунктів.

За даними слідства, 30 вересня у Луганській області зафіксовано 146 пожеж, гасіння яких ускладнилося погодними умовами та сильним вітром. Наразі локалізовано та ліквідовано 116 пожеж, на 30-ти ділянках займання працюють підрозділи рятувальників. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, охоплена вогнем, складає понад 11 тис. гектарів.

Слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.

На даний час з метою документування злочинів працюють більше 30 слідчо-оперативних груп. Проведено 20 оглядів місць подій у зоні пожеж, допитано 58 людей – свідків та потерпілих. Роботу правоохоронців для встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень ускладнюють триваючі пожежі та задимлення території. У зв’язку із зазначеним працівники ДСНС не допускають слідчих на місця події для забезпечення їх власної безпеки.

Фото: Офіс генпрокурора, ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *