ОСТАННІ НОВИНИ

За найкращий ескіз великого Герба України обіцяють 100 тисяч премії

Соломія Головіна

|

В Україні 1 жовтня стартує конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України. Відповідну постанову про проведення конкурсу ухвалив уряд, передає пресслужба Львівської ОДА.

 

Уряд утворив організаційний комітет з підготовки та проведення конкурсу. Співголовами оргкомітету стали міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та міністр юстиції Денис Малюська.

Найкращі проєкти ескізів отримають премії:

  • перша премія – 100 тис. грн,
  • друга премія – 50 тис. грн,
  • третя премія – 30 тис. грн.

Конкурс розпочинається сьогодні, 1 жовтня, і триватиме до 1 листопада. Підсумки оргкомітет підбиватиме до 1 грудня.

Проєкти ескізів подаються або надсилаються поштовими відправленнями з позначкою «На конкурс кращого ескізу великого Державного Герба України» на адресу: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1. Детальніше про конкурс читайте на сайті Мінкульту за посиланням.

Довідка

Відповідно до статті 20 Конституції України, «головним елементом великого Державного герба України є знак княжої держави Володимира Великого (малий Державний герб України).

Великий Державний герб встановлюється з урахуванням малого Державного герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менше як двома третіми від конституційного складу Верховної Ради України».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *