ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ кажуть, що масові заходи – серед основних чинників поширення COVID-19 в Україні

Вероніка Рой

|

У Міністерстві охорони здоров’я переконані, що проведення масових заходів може призводити до збільшення кількості хворих на коронавірусну хворобу. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

За його словами, зараз помітно зростає кількість нових випадків у м. Дніпро та Дніпропетроській області.

«Зараз ми бачимо, що у Дніпропетровській області і у місті Дніпро починається зростання кількості захворівших. Думаю, не  складно провести відповідний ланцюг – з точки зору проведення масових заходів, які відбувались. Це ще раз говорить про те, що саме масові заходи є одним з основних чинників розповсюдження коронавірусної хвороби», – наголосив Степанов.

Він закликав місцеву владу не проводити масові заходи, адже вони призводять до зростання кількості нових випадків захворювання.

«Будь-які масові заходи, де є велика кількість людей і які проводяться з недотриманням заходів епідемічної безпеки, з недотриманням дистанції тощо, а такі речі як святкування дня міста, або те свято, яке ми бачили у Запоріжжі – воно все буде призводити до зростання кількості захворівших. При чому, до зростання досить миттєвого», – додав Максим Степанов.

Нагадаємо, станом на ранок 24 вересня в Україні 188 106 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. За добу зафіксовано 3 372 нових хворих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *