ОСТАННІ НОВИНИ

Львів хочуть сполучити швидкісними дорогами з іншими обласними центрами Західної України

Вероніка Рой

|

Уряд планує сполучити швидкісними дорогами всі обласні центри Західної України, і вже працює над пошуком фінансування для нових інфраструктурних проєктів. Про це в колонці для Новое Время повідомив заступник Міністра фінансів Олександр Кава, передає Урядовий портал.

 

Він зауважив, що покриття України мережею швидкісних шосе стане важливим етапом поєднання України з європейськими країнами.

За дефіциту бюджетного фінансування дорожньої сфери, основним кредитором ресурсу для розвитку швидкісного руху в Україні стали міжнародні фінансові організації (МФО).

На думку заступника Міністра фінансів пріоритетом на найближчі роки має стати доведення до першої категорії автомобільної дороги М06 на ділянці Рівне-Львів, а також розбудова швидкісного сполучення Києва з Івано-Франківськом та Тернополем , а також Львова з  Мукачевом.

«В перспективі від Львова доцільно довести маршрут до кордону з Польщею та з’єднати із існуючим польським автобаном А4. А також запустити проект з будівництва нової дороги автомагістралі Львів-Мукачево через Карпатський хребет, і з’єднати її з угорським автобаном М3 та словацьким D1. На мою думку, саме автомагістраль Львів-Мукачево має всі шанси стати першою концесійною дорогою в Україні», – зауважив Олександр Кава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *