ОСТАННІ НОВИНИ

OKKO збільшила обсяги продажу мінеральних добрив на 44%

Андрій Котенський

|

За підсумком першого півріччя 2020 року обсяги продажу мінеральних добрив ОККО виросли на 44% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Ми вже 4 роки інвестуємо у сільське господарство. У нас є форвардна програма, яку активно розвиває наш спеціалізований оператор «ОККО Агротрейд». Суть її полягає у тому, що ми надаємо фермерам пальне, мінеральні добрива, природний газ, а вони розраховуються з нами вирощеним врожаєм. Отриману продукцію ОККО реалізує здебільше на експорт. Проєкт з постачання мінеральних добрив стартував ще у 2017 році. Другий рік поспіль імпортуємо міндобрива з Литви. Був також досвід імпорту морським транспортом з Болгарії», коментує віцепрезидент ОККО Юрій Кучабський.

Компанія вже переобладнала дві свої колишні нафтобази у Хмельницькій та Рівненській областях під склади для зберігання сипких мінеральних добрив з місткістю 6 тисяч тонн добрив кожен. Крім того, відкрила у Вінницькій області додатковий склад для зберігання рідких мінеральних добрив типу КАС. Присутність у Сумській та Тернопільській областях забезпечено за рахунок відповідального збереження у партнерів. Географія продажів продовжує розширюватися. Протягом 2017-2019 років ОККО придбала 45 автомобілів для перевезення добрив. Загалом інвестиції у ці інфраструктурні проєкти на сьогодні склали 111 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що влітку цього року ОККО отримала два довготермінові кредити від Європейського банку реконструкції і розвитку та Міжнародної фінансової корпорації у сукупному розмірі 70 мільйонів USD. Частину отриманих коштів компанія планує спрямувати на розширення програми забезпечення агровиробників пальним та добривами, на розвиток мережі складів та автопарку.

Довідка:

Мережа АЗК «ОККО» («Концерн Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group та є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, що налічує 410 автозаправних комплексів. У структурі компанії діє також найбільша мережа закладів харчування в дорозі, які працюють під брендами Hot café,  A la minute, Pasta Mia та Meiwei. Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим та малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального, зберігання і транспортування нафтопродуктів. У мережі ОККО діє 10 нафтобаз, 1 ГНС і 19 стаціонарних та мобільних лабораторій контролю якості нафтопродуктів.

Акціонером та інституційним інвестором компанії є Європейський банк реконструкції та розвитку.

Для отримання додаткової інформації про компанію  – https://www.okko.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *