ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі за незаконне виготовлення і продаж цигарок затримали 12 українців 

Ольга Денисяка

|

Польські правоохоронці викрили діяльність незаконної тютюнової фабрики і затримали 16 осіб, здебільшого українців. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на TVP. 

 

Поліцейські з управління в Познані та Центрального Бюро розслідувань поліції провели дії щодо організованої злочинної групи, яка діяла на території Любуського та Великопольського воєводств.  Її члени з листопада 2019 року незаконно виробляли і торгували сигаретами. 

Правоохоронці вилучили машини, використовувані для виробництва сигарет, понад 5,5 млн. шт. сигарет, близько 1,7 тонни тютюнової нарізки і кілька десятків піддонів з напівфабрикатами. Також було вилучено мільйон злотих готівкою. 

Фабрика працювала на території приватної власності в підсобному приміщенні. На момент операції поліції в будинку проживало 13 робітників, в основному іноземців. 

В ході операції були обшукані більше десятка об’єктів нерухомості, затримані в цілому 16 осіб, у тому числі 12 громадян України. 

Сукупні втрати казни від незаконної діяльності фабрики оцінюються в понад 6,5 млн злотих. У разі ж переплавлення контрабандних цигарок за кордон збитки сягають 40 мільйонів злотих. 

Всім затриманим висунули звинувачення звинувачення в участі в організованій злочинній групі та скоєнні кримінально-казенних злочинів. 

Окружний суд в Познані на прохання прокурора застосував до всіх 16 підозрюваних запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту строком на 3 місяці. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *