ОСТАННІ НОВИНИ

Шведський стрибун побив рекорд Сергія Бубки, який тримався 26 років

Вероніка Рой

|

Шведський спортсмен Арман Дюплантіс побив світовий рекорд українця Сергія Бубки зі стрибків з жердиною. Рекорд тримався 26 років, передає Громадське.

Історична подія відбулась на етапі «Діамантової ліги» у Римі, де з другої спроби шведський атлет зміг стрибнути на висоту 6 метрів 15 сантиметрів. Попередній світовий рекорд — 6,14 метра, тобто на сантиметр менше.

Побитий шведом рекорд Сергій Бубка встановив у далекому 1994 році — на турнірі в італійському містечку Сестрієре. Цей результат вже називали вічним рекордом, але все ж таки він пав. Український атлет виграв Олімпійські Ігри 1988 року, єдиний стрибун із жердиною, який переміг на шести чемпіонатах світу, автор 35 світових рекордів.

25 років світовому рекорду Сергія Бубки. Як це було?!

25 років світовому рекорду Сергія Бубки. Як це було?!31 липня 1994 року на турнірі в італійському містечку Сестрієре Сергій Бубка підкорив 6,14 метра. Ця висота на відкритому повітрі (в олімпійському виді програми) й до сьогодні лишається неперевершеною!

Posted by НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team on Tuesday, July 30, 2019

До слова, рекорд зі стрибків у приміщенні зараз також належить Арману Дюплантісу — йому вдалося стрибнути на 6,18 метра, тобто на 3 сантиметри вище за Бубку. Цікавий факт, що свій рекорд у 1994 році Бубка встановив, коли йому був вже 31 рік (поважний вік для професійного спорту). Дюплантісу зараз лише 20.

Фото:  EPA-EFE/GIUSEPPE FAMA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *