ОСТАННІ НОВИНИ

Троє мешканців Львівщини причетні до масштабного виготовлення та збуту метадону

Вероніка Рой

|

СБУ викрила наркоугруповання, яке займалося масштабним виготовленням та збутом метадону у західних та центральних регіонах України. Нарколабораторії зловмисники організували у підвалі житлового будинку, розташованого у Житомирській області. До злочинної групи входили троє мешканців Львівщини.

 

Як інформують у пресслужбі СБУ Львівщини, до групи входили мешканці Львівської та Київської областей. Нарколабораторію із синтезу наркотиків вони облаштували в одному із населених пунктів Житомирщини. За даними Нацполіції, нарколабораторію облаштували у підвалі житлового будинку, де і виготовляли метадон.

«Щомісяця зловмисники виробляли майже 5 кілограмів наркотиків на понад 3 мільйона гривень за тіньовими розцінками. Заборонені речовини збували оптовими партіями наркодилерам. Клієнтам наркотики доставляли кур’єри», – зазначають СБУ.

Трьох ключових учасників угруповання правоохоронці затримали відповідно до ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України при збуті «товару» на 45 тисяч гривень. У Нацполіції інформують, що серед затриманих – є мешканці Львівщини: двох чоловіків віком 20 та 41 рік та 36-річна жінка.

Під час 10 обшуків за місцями проживання та в нарколабораторії на Житомирщині, Львівщині та в столичному регіоні оперативники виявили майже 10 кілограмів метадону. Також, за даними поліцейсьих, було вилучено грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, засоби зв’язку, обладнання для виготовлення наркотичних засобів. Усі речові докази скеровано на експертне дослідження.

Провадження відкритого за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

#СБУ блокувала діяльність угруповання наркодилерів, які збували метадон по всій Україні(відео)

Posted by Управління Служби безпеки України у Львівській області on Friday, September 11, 2020

Фото: СБУ та Нацполіція

Відео: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *