ОСТАННІ НОВИНИ

На Пекарській хочуть облаштувати двосторонній велосипедний рух. Візуалізація

Вероніка Рой

|

У Львові розпочалися роботи з капітального ремонту вул. Пекарської на ділянці від вул. Тершаківців до Мечникова. Після реконструкції там планують облаштувати двосторонній велосипедний рух.

Як інформують у міськраді Львова, на вул. Пекарській реалізують концепцію «вулиці для всіх», щоб тут комфортно себе почували як пішоходи і водії, так і велосипедисти та батьки з візочками.

«На цій вулиці передбачається, що буде рух велосипедистів у дві сторони. Автомобілі, які зараз паркуються на дорозі та заважають правильному використанню простору дороги, будуть відсунуті у міждеревний простір», – зазначив директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід.

Нагадаємо, ремонт вулиці Пекарської стартував 1 вересня. Повністю завершити реконструкцію цієї вулиці планують до 31 грудня.

Зазначимо, нещодавно відбувся тендер на визначення підрядника, що займатиметься ремонтом вулиці Пекарської. Ним став ТзОВ «Вельт Капітал». Кошторисна вартість об’єкта становила 141 млн грн, втім переможець торгів запропонував 109,4 млн грн.

Проєктом реконструкції вул. Пекарська передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг. Також планується капітальний ремонт покриття тротуарів, світлофорного об’єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації тощо. Крім цього проєктом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення, влаштування благоустрою території.

Візуалізація: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *