ОСТАННІ НОВИНИ

На 80 році життя відійшов у вічність легендарний диктор Микола Козій

Соломія Головіна

|

У віці 79 років у вічність відійшов відомий диктор, актор дубляжу Микола Козій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Громадського радіомовлення, генеральний продюсер «UA:Українське радіо» Дмитро Хоркін.

 

«Помер Микола Козій – легендарний диктор Українського радіо та перший бренд-войс телеканалу 1+1. Йому було 79 років. Голос епохи. Світла пам’ять, Маестро», – зазначив він.

Довідка

Народився 19 червня 1941 року. Його вважають одним із найкращих українських радіодикторів. Брав участь в озвучуванні низки популярних телесеріалів та програм, зокрема пізнавальних передач Українського радіо для шкільної молоді, так званого «Шкільного наукового радіотовариства», які виходили у 1980-і роки.

Микола Козій брав участь у дублюванні та озвученні таких фільмів як «Король говорить», «Ноїв ковчег», телесеріалів «Альф», «Коломбо», мультсеріалів «Паровоз Томас і його друзі» та «Трансформери».

Озвучив велику кількість аудіокниг. Читав текст для першої україномовної Біблії в аудіоформаті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Інтерфакс-Українсмерть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *