ОСТАННІ НОВИНИ

Forbes опублікував рейтинг українських міст. Львів посів третє місце

Вероніка Рой

|

Український журнал Forbes опублікував рейтинг кращих міст країни для ведення бізнесу. Львів посів лише третє місце, тоді як першість здобув Івано-Франківськ, а другу сходинку – Вінниця. Про це йдеться на офіційній сторінці видання у Facebook.

 

Рейтинг складено на основі 10 критеріїв, у яких кожне місто могло отримати максимум по 100 балів. Львів, який опинився на третьому місці, набрав загалом 708 балів.

Найвищу оцінку у Львові дали освіті – 100 балів, прозорість міської влади у Львові оцінили на 90 балів, ділову активність – на 77, а екологічну ситуацію – на 73 бали. Купівельній спроможності львів’ян дали 65 зі 100 балів.

Натомість найгірше експерти оцінили безпеку Львова – лише на 46 балів, тобто цей критерій не набрав навіть половини необхідних балів. Категорія «сприйняття міста мешканцями» – всього 58 балів, що також належить до однієї з найгірших оцінок Львова.

Ще одна сфера, якій експерти Forbes дали найменше балів –транспортне сполучення. Його у Львові оцінили на 61 бал.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Від першого місця Львів відділяє 12 балів, а від другого – 9. Також до першої десятки рейтингу потрапили Київ, Тернопіль, Ужгород, Дніпро, Хмельницький та Одеса.

Водночас видання зазначає, що всі українські міста-мільйонники потрапили до першої десятки, але жодне з них не увійшло до трійки лідерів.

«Прозорість міської влади, висока ділова активність та провідні позиції за регіональним індексом Doing Business – обов’язкові складові ділової успішності міста. У більшості міст громада може вплинути на значну кількість факторів ділового клімату і створити найкращі умови для розвитку в межах країни. Приклад міста, яке посіло 1 місце в рейтингу, (Івано-Франківськ, – ред.) доводить це якнайкраще», – пише Forbes.

Зазначимо, що рейтинг міст України для ведення бізнесу склали на основі таких 10 критеріїв: «Прозорість міської влади», «Ділова активність», «Регіональний Doing Business», «Купівельна спроможність», «Транспортне сполучення», «Безпека», «Освіта», «Сприйняття міст мешканцями», «Міграційна привабливість», «Екологічна привабливість».

Ділову активність оцінювали за кількістю підприємств та ФОПів, прозорість – за рейтингом Transparency International Україна. Також до уваги брали якість доріг, популярні мережеві таксі, доступність аеропорту та залізничного транспорту, якість повітря, кількість шкіл, що ввійшли до перших сходинок рейтингів за ЗНО, а також рівень злочинності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *