ОСТАННІ НОВИНИ

Максим Степанов: «COVID-19 – це вже невід'ємна складова нашого життя. Це наша нова реальність»

Вероніка Рой

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час виступу у Верховній Раді про боротьбу України з коронавірусом:

«COVID-19 – це вже невід’ємна складова нашого життя. Це наша нова реальність. Наше спільне завдання – допомогти громадянам максимально швидко до неї адаптуватися, щоб життя у ній було безпечним.

На початок вересня у 315 закладах охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19, наявні 26 тисяч ліжок, а в резерві – ще 213 лікарень, готових прийняти ще 9 тисяч хворих на COVID-19.

За 5 місяців ми відновили роботу лабораторних центрів (з 4 до 69) і збільшили кількість ПЛР-тестувань на добу з 200 до майже 25 тисяч. І продовжуємо набирати обертів. Загальне число зроблених тестів вже складає близько 1 млн 700 тисяч.

На 2 вересня на коронавірусну хворобу захворіло 11 498 медичних працівників (9,1% від усіх), в тому числі 93 випадки призвели до летальних наслідків. Завдяки нашим діям середньотижнева частка медичних працівників у захворюваності на COVID-19 зменшилася з 20,08% до 4,98% станом на зараз.

Наразі всі медичні працівники, які працюють із хворими на COVID-19, отримують доплати в розмірі 300%. Є поодинокі випадки скарг на невиплату цих коштів, але Міністерство оперативно розв’язує ці проблеми».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *