ОСТАННІ НОВИНИ

Батьки 4-річного Максимка просять допомогти зібрати кошти на лікування від раку

Соломія Головіна

|

Батьки 4-річного Максимка Федаша просять усіх небайдужих львів’ян допомогти врятувати сина, у якого діагностували рак 4-ї стадії. Лікарі у Барселоні погодилися прооперувати хлопчика, але для цього потрібно понад 200 тисяч євро, яких у родини хворого малюка нема.

 

Донедавна батьки Максимка і не підозрювали про страшну хворобу сина. Однак пів року тому в дитячому садку малюку стало погано.

«Ми забрали сина додому, думали, що він отруївся, оскільки його нудило. Вранці наступного дня Максимко поїв і після цього на кілька годин заснув. Ми зрозуміли, що щось не так і викликали «швидку», – розповів батько хлопчика Микола Федаш.

Спершу медики поставили малюку діагноз «аскаридоз» (захворювання, яке характеризується ураженням тонкого кишечника глистами-аскаридами). Однак Максимку не ставало легше і його забрали у реанімацію.

«Там сину стало дещо краще, але дружина наполягала на тому, щоб провести ретельніший огляд загального стану здоров’я дитини. Коли провели МРТ, то у лобній ділянці було виявлено пухлину розміром 5х6 см», – зазначив батько.

(Щоб збільшити зображення, натисніть на нього)

Коли у голівці хлопчика знайшли пухлину розміром з великий тенісний м’яч, лікарі прийняли рішення про невідкладне оперування.

«Операція була дуже важкою і тривала 8 годин. На жаль, всю пухлину забрати не вдалося…», – з сумом констатує Микола Федаш.

Згодом провели дослідження гістологічних зразків, яке встановило діагноз: «атипова тератоїдна-рабдоїдна пухлина 4-ї стадії». Комп’ютерна томографія показала, що в спинний мозок пішли метастази.

(Щоб збільшити зображення, натисніть на нього)

Зараз Максимко перебуває у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі у Львові, де вже пройшов 6 блоків хіміотерапій. Малюк терміново потребує лікування, зокрема трансплантації кісткового мозку. Допомогти хлопчику погодилися у клініці в Барселоні. Однак у родини хворої дитини нема змоги оплатити таке дороговартісне лікування: потрібно майже 207 тисяч євро. Тому батьки дуже просять усіх небайдужих допомогти врятувати життя їхнього сина.

Реквізити для допомоги

ПриватБанк: 4731 1856 1970 6614 (гривні), 4149 4993 7074 0795 (гривні), 4731 1856 1970 6622 (долар), 4731 1856 1970 6630 (євро). Федаш Галина Михайлівна (мама)

IBAN : GB93 REVO 0099 7057 3912 65. Lesia Sobol (тітка).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *