ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Гук: «Вводити заборону всім іноземцям – серйозний міжнародний скандал» 

Ольга Денисяка

|

Експерт із авіаційного права, партнер юридичної фірми «Анте» Андрій Гук про те, чому заборона в’їзду в Україну іноземцям це не боротьба з вірусом, а політично-панічне рішення:

«Це серйозний міжнародний скандал  вводити заборону всім іноземцям через певну категорію, не забороняючи туристичні чартери українцям. Українців продовжують відправляти відпочивати за кордон, але при цьому є заборона на в’їзд іноземців  мені дуже складно знайти тут логіку. Іноземці виконують правила і при в’їзді здавали тести, це перешкоджало поширенню вірусу. Такі рішення приймають без зваження негативних наслідків для країни. Заборона в’їзду для іноземців фактично дорівнює забороні авіасполучення. Авіакомпаніям при такій забороні просто не рентабельно літати у міжнародні рейси, на які у них забрали більшу частину пасажирів. Є лише певні напрямки, де більшість пасажирів становили українці  Італія, Туреччина, а всі інші рейси по суті почнуть зараз скасовувати. 

Чому всі країни світу водять карантинні заходи? Для того, щоб виграти час для підготовки певних рішень і методів боротьби з вірусом. В України було досить багато часу, щоб підготуватися до наступної хвилі вірусу. Заборонити все  найлегше рішення, яке може бути. 

Я не розумію причини паніки. Таке враження, що причина вірусу в Україні  це іноземці, які хочуть прилетіти з метою релігійного туризму, а це не так. Це не боротьба з причинами, це не є зупинення вірусу, це просто політично-панічне рішення. Ненормально, що держава реагує такими заборонами. Такі дії України створюють певну непередбачуваність і дають певні сигнали  інвесторам, іноземним партнерам». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *