ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вперше зняли фільм, де головну роль виконує актор з ДЦП

Соломія Головіна

|

В Україні зняли кінострічку «До щастя» – перший український повнометражний фільм, де головну чоловічу роль виконує людина з дитячим церебральним паралічем. Про це повідомляє Громадське.

 

Головну роль у цьому фільмі грає переселенець з Донбасу Григорій Гришкан.

Як зазначено на краудфандинговій платформі Biggggidea, головну роль у фільмі виконує хлопець, який справді страждає на ДЦП. Творці наголошують, що це перший випадок у світі, коли людина з такою хворобою виконує головну роль у фільмі.

Додають, що кінокартина має важливе значення для культурної та соціальної інтеграції України у простір сучасної європейської спільноти.

Сюжет стрічки сконцентровано навколо історії Григорія: людини, що страждає на ДЦП, втратила все, навіть власну домівку, але не втрачає волі до життя, не здається й впродовж фільму падає і встає знову й знову на шляху «До Щастя».

«Картина «До Щастя» художніми засобами кінематографічного мистецтва спонукає глядача до роздумів стосовно долі людей з інвалідністю, але жодного разу фільм не опускається до маніпуляцій із відчуттям жалю та моралізаторства», – йдеться у повідомленні.

Прем’єра фільму запланована на 3 грудня 2020 року.

Однак творцям фільму бракує фінансування у сумі 150 тисяч гривень на рекламу. Наголошують, що без цих грошей просто не зможуть повноцінно зробити національний кінопрокат. Підтримати можна тут.

«Ми прагнемо, щоб наш фільм подивилися якомога більше людей, оскільки наш фільм мотивує та надихає. На жаль, наше суспільство на відміну від суспільства Європи та США не готове сприймати цю категорію (людей, – ред.) на рівних. Але нашим фільмом ми спробуємо «розбудити» людей і змусити їх мислити по-іншому», – йдеться у повідомленні.

Кошти їм потрібні, зокрема, для захисту фільму від піратського копіювання, поліграфії, послуг доставлення, логістики по Києву, реклами на радіо, банери та на статті у засобах масової інформації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *