ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 170 нардепам держава відшкодувала оренду житла на 30 мільйонів гривень

Андрій Котенський

|

Депутатам нинішнього скликання майже за рік роботи у парламенті держава компенсувала понад 30 мільйонів гривень на оренду житла в Києві. Таке відшодування, яке в середньому складає майже 20 тисяч гривень на місяць, отримали близько 170 парламентаріїв. Про це ідеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «VIP-квартиранти: як депутати живуть у столиці за рахунок держави».

Як виявили журналісти, нерідко бюджетні кошти на оренду житла отримувати депутати, які вказують у деклараціях нерухомість у Києві чи на його околицях, тож формально не потребують допомоги від держави. Також нерідко компенсацію отримують народні обранці з мільйонними доходами та заощадженнями.

Ми з’ясували, що компенсації отримували чи отримують представники всіх семи парламентських фракцій та груп, а також позафракційні депутати. Однак 75% із тих, хто отримує відшкодування — представники фракції «Слуга народу». «Житлову» компенсацію з бюджету отримувала половина «слуг», на яких припадає майже 23 мільйони гривень компенсації.

Серед них, зокрема, є депутати, які вказують у деклараціях нерухомість у Києві чи на його околицях. Вона належить їхнім близьким родичам, або перебуває у них в безкоштовному користуванні. Тобто, формально ці парламентарії не потребують житла в столиці, а відтак і компенсації на його оренду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *