ОСТАННІ НОВИНИ

Як в Академії сухопутних військ приймають першокурсників

Ольга Денисяка

|

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки провели первинну військово-професійну підготовку курсантів, які цього річ вступили на навчання до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Як розповів начальник табірного збору полковник Олександр Ролюк, близько 600 першокурсників, які поповнили курсантські лави видового військового вишу Академії, зокрема й Військового коледжу сержантського складу видового навчального закладу, зараз опановують ази військової справи.

«Головне завдання на цьому етапі – не стільки навчити молодь військовій справі, як, насамперед, адаптувати вчорашніх школярів та ліцеїстів до армійського життя, щоб вони зрозуміли свою роль і місце у військовому колективі, усвідомили ті труднощі, які чекають їх попереду як у навчанні, так і подальшій військовій службі. На цьому етапі надзвичайно важливим є згуртувати першокурсників, щоб вони вже усвідомили, яке велике значення має плече товариша», – зазначив офіцер.

На полігоні з першокурсниками проводиться ціла низка занять, починаючи від засвоєння найпростіших елементів повсякденної життєдіяльності до тактичної, вогневої, інженерної, стройової підготовок, захисту від зброї масового ураження. Водночас, чи не найголовнішою дисципліною є психологічна підготовка, одним з елементів якої є, так звана, обкатка танками. Цю вправу проходять всі групи без винятку.

Найбільше подобається хлопцям і дівчатам заняття з вогневої підготовки. Більшість курсантів вперше виконують вогневі завдання зі справжньої зброї. І після виконання стрільби посмішка ще довго не сходить з їхніх облич.

«Вже проводилось анкетування серед особового складу молодого поповнення і по десятибальній шкалі найбільшу задоволеність у «першачків» викликає харчування і навчання.  Дещо важче звикнути хлопцям і дівчатам до умов військової служби, казарми й чіткого розпорядку дня. Для цього потрібен час, а командири та наставники вже роблять усе можливе для становлення молодих курсантів у війську, – розповів підполковник Віктор Цепінь

Наразі польовий вишкіл продовжується. Він закінчиться складанням Військової присяги на вірність українському народові, після чого першокурсники відбудуть до Львова, продовжувати здобувати військових фах вже у стінах легендарної Національної академії сухопутних військ.

 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *