ОСТАННІ НОВИНИ

Друга протестна ніч у Білорусі: силовики знову жорстоко розганяли людей

Вероніка Рой

|

У понеділок, 10 серпня, у Білорусі пройшла друга хвиля протестів через результати президентських виборів. Зокрема, у Мінську біля універсаму «Рига» силовики знову розігнали протестувальників і зачистили район метро «Пушкінська». Про це пише Укрінформ з посилання на Радіо Свободу.

 

По демонстрантах біля «Риги» знову правоохоронці кидали світлошумовими гранатами. Спеціальна машина розбила барикади.

Тим часом «Єврорадіо» поінформувало, що бійці ОМОНу зачистили район станції метро «Пушкінська».

«Це сталося після того, як більша частина демонстрантів розійшлася сама», йдеться в повідомленні.

Як пише Громадське, близько 3 год. ночі протести в Мінську почали поступово згасати. Силовикам вдалося відтіснити людей із центру. Район, утім, досі перекритий, на перехрестях стоять екіпажі дорожньої автоінспекції.

Як відомо, що за даними національного екзит-полу перемогу на виборах, які відбулися 9 серпня, у Білорусі здобув чинний президент Олександр Лукашенко, який є президентом Білорусі з 1994 року.

Після закінчення президентських виборів у Білорусі почалися акції протесту, які переросли у зіткнення з міліцією. Протести відбулися в чотирьох з шести регіонів країни. Наймасовіші акції пройшли в центрі Мінська, де ОМОН застосував світлошумові гранати для розгону демонстрантів. Кілька людей отримали поранення, на одного з учасників акції наїхав автозак.

Фото: TUT. BY

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *