ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хірурги видалили жінці пухлину вагою понад 8 кг

Соломія Головіна

|

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова 56-річній жінці видалили пухлину вагою понад 8 кг. Про це повідомили на Facebook-сторінці мед закладу.

 

Загальна вага пухлини – 8,2 кг. Хірурги видалили її з ділянки заочеревинного простору.

При цьому у лікарні зазначають, що пацієнтка насправді звернулася до лікарів із зовсім іншої причини.

«До лікарів пацієнтка прийшла через каміння в жовчевому міхурі. Та коли спеціалісти взялись її обстежувати, під час ультразвукової діагностики помітили величезну пухлину», – мовиться у повідомленні.

Утвір знаходився в ділянці між діафрагмою і мискою малого тазу. При цьому через розмір утвору всі органи черевної порожнини у неї змістились вліво.

Прооперував пацієнтку керівник Центру хірургії Юрій Шаваров разом зі своєю командою. Операція тривала всього 1,5 години.

«Її складність полягала в тому, що в тій ділянці знаходяться великі судини, нирка, сечовід та й в цілому біля тих структур, пошкодження яких можуть нести ризики для життя. Під час операції жінці видалили жовчний міхур і саму пухлину. Після цього всі органи стали на своє місце, а пацієнтка, чудово почуваючись, поїхала додому», – зазначили у медзакладі.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *