ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проаналізували якість води у водоймах

Соломія Головіна

|

У Львові нараховується 71 водний об’єкт, 43 з яких обслуговує місто. Мерія оприлюднила аналіз екологічного стану цих 43 водойм.

 

Загальну оцінку екологічного стану водойм у місті надали за такими характеристиками: якість води, засміченість побутовими та будівельними відходами; стан довкілля (флора та фауна); заростання водойми; замученість дна; наявність місць відпочинку (пляж, лавки, урни); оцінка стану берегів та прибережної захисної смуги; наявність ПКД.

Із аналізом водойм можна ознайомитися за посиланням.

Водночас у міськраді інформують, що цьогоріч з міського Фонду охорони навколишнього природного середовища передбачається 1 млн 90 тис. грн на покращення благоустрою та технічного стану міських водойм, зокрема:

  • 190 тис. грн – на «Очищення водойми, розташованої на вул. Митрополита Лепківського – вул. Заклинських у м. Львові»;
  • 130 тис. грн – на «Виготовлення проектно-кошторисної документації з покращання технічного стану водойми, розташованої на вул.І.Величковського».
  • 70 тис. грн – на «Проведення гідрологічних досліджень та виготовлення проектно-кошторисної документації з покращання технічного стану водойми, розташованої на вул. Сотника В. Панаса».
  • 100 тис. грн – на «Проведення гідрогеологічних досліджень водойми та території, прилеглої до вул. Замарстинівської, 270».
  • 600 тис. грн – на «Заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного та санітарного стану річок (обстеження та очищення витоку русла річки Зубра від незаконних каналізаційних під’єднань).
  • Разом з тим, з Громадського бюджету міста Львова виділено 3 млн грн — на «Покращання благоустрою, технічного стану та обслуговування водойми на вул. П. Панча, 8−10 у м. Львові». Відтак, загальна вартість виконання цьогорічних робіт становить 4 млн 90 тис. грн.

Також 2021 році планується покращити благоустрій та технічний стан водойм, розташованих: у парку «Піскові озера» (завершення робіт); у парку «Озеро Левандівське»; на вул. Панча; на вул. Сотника Панаса; на вул. Величковського; на вул. Замарстинівській, 270.

Потреба у фінансуванні буде визначена за результатами розроблених проектно-кошторисних документацій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *