ОСТАННІ НОВИНИ

Захоплення заручників у Луцьку: поліція знешкодила гранату, яку викинув терорист

Вероніка Рой

|

У Луцьку поліція знешкодила гранату, яку 44-річний нападник викинув з маршрутки із заручниками. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що наразі із заручниками все гаразд.

«У нас є контакт з особою, яка захопила заручників. Ми з ним розмовляємо, перемовини йдуть. З заручниками все гаразд. Ми сподіваємося, що зможемо вирішити питання найближчим часом», – сказав Аваков.

Також він додав, що правоохоронці контактували з родичами та друзями особи, яка захопила заручників.

«Ми зробимо все щоб вирішити цю ситуацію. Працює спеціальна група», – додав очільник МВС.

Наразі поліцейські допомагають співробітникам Служби безпеки України під час проведення ними спецоперації зі звільнення заручників, забезпечуючи правопорядок на місці надзвичайної події.

Окрім того, вибухотехніки Нацполіції у Волинській області знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник. Його особу встановлено, це – 44-річний мешканець Рівненської області.

Територія середмістя Луцька залишається перекритою задля забезпечення безпеки громадян.

Нагадаємо, у центрі Луцьку чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками. В області введено оперативний план «Заручник». При собі злочинець має зброю та вибухівку.

Як пише Громадське з посиланням на поліцію, свою комунікацію зловмисник веде у Twitter. Там чоловік пише, що в одному з людних місць залишена бомба. Для того, щоб вона не зірвалася, всі топ-чиновники мають записати відеозвернення, де скажуть, що вони «терористи в законі». А ось Зеленський має у відеозверненні сказати: «Фільм “Земляни” 2005 року – дивитися всім».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *