ОСТАННІ НОВИНИ

За підозрою у корупції в Польщі затримали екскерівника «Укравтодору» Славоміра Новака

Вероніка Рой

|

Співробітники представництва Центрального антикорупційного бюро Польщі у Гданську затримали трьох осіб за підозрою у корупції та діях у складі організованої злочинної групи, серед затриманих – екскерівник «Укравтодору» Славомір Новак. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу бюро.

 

«Серед затриманих: Славомір Н. (Славомір Новак, – ред.) – колишній народний депутат парламенту Республіки Польща, колишній міністр транспорту Польщі та колишній голова Державної автомобільної служби України – Укравтодору, Даріуш З. – колишній командир військової частини 2305 «ГРОМ» та підприємець Яцек П. з Гданська», – йдеться у повідомленні.

Ймовірно йдеться про екс-командувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадка та підприємця з Гданська, який був головою польсько-української господарчої палати, Яцека П’єхоти.

«Затриманих доставлять до прокуратури, де їм пред’являть звинувачення. Розслідування стосується підозр у корупції та діяльності в межах організованої злочинної групи. Розслідування проводиться спільно Центральним антикорупційним бюро, Районною прокуратурою у Варшаві, Спеціальною антикорупційною прокуратурою у Києві та Національним антикорупційним бюро України», – додали у відомстві.

Нагадаємо, Славомір Новак подав у відставку з посади глави Укравтодор торік 24 вересня. Згодом в уряді повідомили, що нового очільника відомства обиратимуть на конкурсній основі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *