ОСТАННІ НОВИНИ

Мера Самбора оштрафують через організацію заходу, де порушили карантин

Соломія Головіна

|

Через порушення карантину поліцейські склали адмінпротокол на голову міськради Самбора Юрія Гамара та очільницю міського відділу освіти Любов Войтко.

 

Власне, мова йде про урочисте відкриття і освячення  приміщення відділу освіти Самбірської міської ради, який переселили у колишню дитячу лікарню. Десятки людей зібралися на заході і не дотримувалися ні дистанції, ні маскового режиму. Опубліковані фото на офіційній Facebook-сторінці міськради Самбора викликали хвилю обурення у користувачів.

Як зазначають у відділі комунікації поліції у Львівській області, 14 липня під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили повідомлення про захід, проведений з порушенням карантинних вимог у місті Самборі.  Присутні зібралися у закритому приміщенні без масок, не дотримувалися соціальної дистанції та інших карантинних обмежень.

На організатора заходу – керівника відділу освіти Самбірської міської ради та голову міськради поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст.44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян (17 000 – 34 000 грн) , а на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 – 170 000 грн) .

Правоохоронці закликають громадян, а також керівників установ та закладів ретельно дотримуватись правил карантину та вимог постанови Кабінету Міністрів України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Самбірська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *