ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі сім’я завела на подвір’ї екзотичних кішок: що кажуть у Держекоінспекції

Вероніка Рой

|

У місті Борислав, що на Львівщині, сім’я на приватному подвір’ї у вольєрах тримає екзотичних великих кішок. Держекоінспекція у Львівській області перевірила умови утримання звірів та виявила порушення. Зокрема, вольєри, де перебувають хижаки, замалі. Водночас господарі добре доглядають за тваринами. Про це інформує Держекоінспекція у Львівській області.

 

В місті Борислав на приватному подвір’ї у вольєрах утримуються тварини: бобкети, сервали, рисі євразійські, оцелоти – кожного по парі. Загалом вісім тварин.

Під час перевірки працівниками екоінспеції було виявлено порушення чинного законодавства, зокрема,  відсутній дозвіл Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на утримання диких тварин в неволі. Також площі окремих вольєрів, в яких утримуються бобкети та оцелоти, не відповідають існуючим вимогам. У зв’язку з цим на власницю тварин складено протокол про адміністративні правопорушення.

Втім у екоінпеції наголошують, що тварини перебувають у гарних умовах утримання, з належним доглядом та харчуванням.

На усунення порушень у господарів є кілька місяців.

«Ми дамо їм реальний термін, не менш ніж 3-4 місяці. Розуміємо, що тут треба і попрацювати, і матеріальні кошти потрібні, щоб розширити ці вольєри. За законодавством дозволяється до 6 місяців. Я говорив з господарем, він сказав, що їм стільки часу не потрібно, постараються зробити все це швидко», – розповів коментарі Еспресо начальник відділу державного екологічного нагляду тваринного світу та біоресурсів Держекоінспекції у Львівській області Микола Барабаш.

Наразі екоінспекція готує лист-розпорядження на усунення у встановлений термін виявлених порушень та заяву до суду про притягнення власниці тварин до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Держекоінспекція у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *