ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін платитиме компенсацію жертвам зґвалтування і побиття

Вероніка Рой

|

У середу, 15 липня, Кабінет міністрів підтримав законопроєкт, який запроваджується відшкодування шкоди потерпілим від насильницьких злочинів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр юстиції Денис Малюська.

 

За його словами, українці, які постраждали внаслідок насильницьких злочинів, отримуватимуть компенсацію з держбюджету, а потім цю суму стягуватимуть зі злочинця.

«Кожна людина, яка постраждала внаслідок насильницького злочину, отримуватиме компенсацію від держави. Виплати здійснюватимуться тим, кому злочином заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, близьким родичам померлих жертв злочину, потерпілим внаслідок статевих злочинів та потерпілим дітям, щодо яких було застосовано фізичне або психологічне насильство», – написав Малюська.

Він зазначив, що розмір мінімально можливого платежу становитиме 40% прожиткового мінімуму.

«Фактичні розміри компенсаційних платежів встановлюватиме Кабмін, виходячи з наявних коштів у бюджеті. Виплату компенсацій здійснюватимуть регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Після проведення виплат, держава стягуватиме компенсацію з злочинця у порядку регресу. Крім того кожен, хто вчинив злочин або кримінальний проступок, сплачуватимуть спеціальний збір на відшкодування шкоди, завданої насильницькими кримінальними правопорушеннями», – додав міністр юстиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *