ОСТАННІ НОВИНИ

У маршрутках Дрогобича оплатити за проїзд можна банківською карткою та телефоном

Вероніка Рой

|

У 18 маршрутках Дрогобича мешканці можуть розрахуватися за проїзд за допомогою банківської картки та смартфону. Безконтактна система оплати за проїзд вже працює у місті понад тиждень у тестовому режимі. Про це інформує Дрогобицька міська рада.

 

Нещодавно у 18 маршрутках, що курсують вулицями Дрогобича, встановили термінали для безготівкової оплати за проїзд. Вже більше тижня система працює у тестовому режимі. Решту терміналів встановлюватимуть згодом.

«Розрахуватись за проїзд можна як за допомогою банківської картки з наявністю чіпу, так і за допомогою смартфону, використовуючи технологію NFC. Паралельно оплатити за проїзд можна й готівкою», – кажуть у міськраді Дрогобича.

Як зазначають у відділі ІТ та аналізу Дрогобицької міськради, це перший крок у межах повноцінної роботи «Картки дрогобичанина», над впровадженням якої на разі ще працюють.

Подальший розвиток системи до її повноцінної роботи передбачений визначенням соціальних категорій населення, яким надається певна кількість безоплатних проїздів та виготовленням самих карток, де вноситимуть необхідну інформацію.

Фото: ДМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *