ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський оселився на держдачі у Конча-Заспі, яку закликав «передати дітям»

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленський користується державною дачею на території резиденції «Конча-Заспа» Державного управління справами біля Києва, хоча до свого президентства засуджував політиків, які користуються державними пільгами та привілеями коштом бюджету та стверджував, що державні резиденції треба «віддати дітям». Про це повідомили у розслідуванні «Схеми» Радіо Свобода.

Як пише Громадське, ремонт «будинку №29» розпочався наприкінці 2019 року. Майже 200 тисяч гривень із державного бюджету було витрачено на послуги з «аварійно-відновлювальних робіт з поточного ремонту будинку», ще 110 тисяч гривень пішло на «ремонт системи пожежної сигналізації» – про це свідчать дані з сайту публічних закупівель «Prozorro».

Повідомляється, що Володимир Зеленський почав користуватися державною дачею у липні.

Сергій Борзов, який донедавна був керівником ДУС, повідомив, що у державній дачі №29 «мешкав президент Віктор Ющенко у свою каденцію. І ще він жив при президентові Януковичу. Вони у 2014-му році виїхали, і більше там ніхто не мешкав».

Водночас, у пресслужбі Офісу президента зазначили, що президент користуватиметься державною дачею тимчасово.

«Глава держави у липні 2020 року продав будинок у с. Іванковичі в Київській області. Крім того, Володимир Зеленський здійснив продаж земельної ділянки, на якій розташований проданий будинок. Президент України з сім’єю тимчасово проживатиме у державній резиденції «Конча-Заспа», — зазначили в ОП.

«Схеми» нагадали слова тоді ще кандидата у президенти Зеленського у відповідь на запитання чи буде він користуватись державними резиденціями в разі перемоги на виборах.

«Нехай у цих резиденціях живуть дітки якісь. Ну якісь табори відпочинку, якісь люди, яким це дійсно потрібно. Ці резиденції — я не бачу в них взагалі ніякого сенсу. Коли ми їздимо по Європі, ми бачимо старі резиденції королів, що це сьогодні? Це все – для екскурсій», — сказав він тоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *