ОСТАННІ НОВИНИ

Економіка України повернеться до докарантинних значень у 2024 році, – МВФ

Вероніка Рой

|

Українська економіка повернеться до докарантинного рівня розвитку не раніше 2024 року. Про це повідомив представник  постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман, передає «НВ. Бізнес».

 

Попри очікуване поліпшення економічної ситуації, рівень ВВП України в кінці 2021 року приблизно буде на 6% нижче, ніж в 2019 році. За попередніми оцінками, Україна повернеться на докарантинний рівень розвитку лише в 2024 році, зазначив Люнгман.

Крім того, представник МВФ назвав основні пріоритети в програмі співпраці фонду з Україною. Серед довгострокових цілей – боротьба з корупцією, реформа митної та податкової служб (зокрема, шляхом створення єдиних юросіб), проведення судової реформи, сприяння процесу приватизації та розвиток фінансового сектора.

Люнгман наголосив на важливості поєднання ефективних короткострокових заходів, спрямованих на швидке відновлення економіки і структурних реформ, які триватимуть протягом тривалого часу.

Крім того очікується, що Україна відновить податково-бюджетну консолідацію, яка дозволить упорядкувати державні фінанси після викликаного кризою шоку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *