ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві тисячі людей зібралися під судом, щоб підтримати Порошенка

Наталя Дуляба

|

Під Печерським райсудом Києва, де 18 червня мають обирати запобіжний захід V президенту України, нардепу Петру Порошенку, зібралися кілька тисяч людей, аби висловити свою підтримку. Про це пише УП.

 

Під судом люди встановили сцену та перекрили дорогу. Вони тримають жовто-блакитні прапори, у декого в руках портрети Петра Порошенка. Українці скандують «Дякуємо», «Разом до перемоги».

Наразі зі сцени співають «Ой у лузі червона калина».

Порошенка чекають у суді о 15:15 год. Слідчі мають намір клопотати про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави.

Сам Петро Порошенко, прийшовши під суд, спершу піднявся на сцену і подякував людям, які  прийшли його підтримати.

Він назвав справу проти нього «нікчемною помстою нікчемних осіб, які не люблять Україну». Водночас Петро Порошенко додав, що не боїться цих людей, бо «з нами правда».

Серед людей, що вийшли під столичний суд, – колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян, проти якого теж відкрили кримінальну справу.

Львів’яни також вийшли у центрі міста, аби висловити свою підтримку Петру Порошенку. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібрались кілька десятків людей із плакатами.

🔹Барикада у Львові. Акція на підтримку п’ятого президента України Петра Порошенка.🔺Одразу у кількох містах України люди вийшли на акцію через суд над п’ятим президентом України. Наживо⤵️⤵️⤵️🔹 Також трансляція доступна тут: https://youtu.be/w8J17K2X9Gk🔹 Підписуйтесь на наш Телеграм! https://t.me/pryamamova

Posted by НТА. Наживо on Thursday, June 18, 2020

Відео: НТА, фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *