ОСТАННІ НОВИНИ

На стадіоні «СКІФ» за понад 9 мільйонів облаштують бігові доріжки

Вероніка Рой

|

На стадіоні «СКІФ», що на вул. Черемшини, 17, до кінця цього року планують облаштувати сучасні бігові доріжки олімпійського зразка. Про це у Facebook повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

 

За його словами, цього року для об’єкту передбачено 9 мільйонів 149 тисяч гривень. З них 6 мільйонів має надати Державний фонд регіонального розвитку, а ще 3 мільйони 149 тисяч гривень виділяють з бюджету області.

За ці кошти виконавець робіт ТзОВ «ХоСаРо» збудує: сектори для стрибків, метань ядра та дисків, сектори для бігу, покриття бігових доріжок, нанесе розмітку.

Юрій Холод зазначив, що встановлення бігових доріжок – лише частина робіт, які тривають на навчально-спортивному комплексі «СКІФ» вже кілька років.

«Бігові сектори почали реконструювати 2018-го. Замовником робіт є Управління капітального будівництва ЛОДА. Загальна кошторисна вартість проєкту – понад 13 мільйонів 245 тисяч гривень. Переможцем тендеру, на суму 12 мільйонів 874 тисяч гривень, стало ТзОВ «ХоСаРо», – зазначив Юрій Холод.

Він додав, що реконструйований стадіон, з новими біговими доріжками, буде відповідати всім нормам для проведення міжнародних легкоатлетичних змагань. Зокрема, чемпіонатів Європи серед спортсменів молодших вікових груп.

«Цей стадіон особливий і своїм розташуванням. Він є на місці піщаного кар’єру, захищений від вітру зеленими насадженнями. І це забезпечує мінімальну похибку в результатах легкоатлетів і полегшує для них біг», – цитує пресслужба Львівської ОДА керівника управління фізичної культури та спорту Романа Хім’яка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *