ОСТАННІ НОВИНИ

На суді по Стерненку затримували декількох мітингувальників та побили депутата

Андрій Котенський

|

Біля Шевченківського райсуду Києва, де обирають запобіжний захід Сергію Стерненку, затримали п’ятьох людей через нібито перешкоджання журналістській діяльності. А депутат від «Голосу» Роман Лозинський заявив про побиття. Про це повідомляє кореспондентка Hromadske з місця події.

 

Зокрема затримали Миколу Виговського, який є одним з організаторів акції на підтримку Стерненка. За даними МВС, затримали п’ятьох людей.

Представники поліції на місці заявили, що причина затримання — напад на журналіста. Натомість учасники акції після цього почали скандувати «Відпустіть!».

Народний депутат Роман Лозинський заявив, що до нього застосували силу працівники поліції, зокрема він продемонстрував розірвану футболку.

«Зараз наше завдання — знайти людей, яких безпідставно забрали, тягнучи лицем по асфальту», — сказав він.

Учасники акції також заявили, що одного із затриманих били ногами. Це зафіксували журналісти «Радіо Свобода».

Екс-очільника одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка підозрюють у навмисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю. Йдеться про замах на Стерненка 25 травня 2018 року. Тоді він порізав чоловіка, який на нього напав. Нападник помер від отриманих ран.

Стерненко наполягає, що лише захищав своє життя.

11 червня Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. До слова таки й же ніж є у вільному продажі і не вважається холодною зброєю.

Якщо вину буде доведено, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

В СБУ кажуть, що оскільки один із нападників на Стерненка Іван Кузнецов втік із місця події, напад на Стерненка вважається закінченим — його життю та здоров’ю вже нічого не загрожувало. Проте Стерненко, як зазначають у Службі безпеки, побіг за Кузнецовим, наздогнав його і завдав декількох поранень, зокрема удар ножем у серце, який і призвів до смерті.

Також вони зазначають, що тіло Кузнецова знайшли майже за 100 метрів від місця першої сутички тому вважають заяви про те, що Стерненко поранив його під час самооборони, неправдивими.

Старенко ж каже, що поранив нападника, а вже потім побіг за ним, щоб затримати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *