ОСТАННІ НОВИНИ

На Старосамбірщині викрили схему продажу деревини

Ольга Денисяка

|

На Львівщині повідомили про підозри майстру лісу держпідприємства «Старосамбірське лісомисливське господарство» та п’ятьом місцевим жителям, які незаконно вирубували та продавали деревину. За час злочинної діяльності вони зрубали 56 дубів вартістю більше 1,2 млн грн. Про це на сторінці у Facebook написала головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

 

Ірина Діденко заявила, що злочинну групу організував майстер лісу держпідприємства «Старосамбірське лісомисливське господарство». Він залучив 5 місцевих жителів. Троє здійснювали незаконні порубки дерев, а двоє – перевозили деревини у тимчасове місце концентрації.

«Прикривав» та безпосередньо координував цю «діяльність», а також здійснював збут товару 54-річний службовець», – зазначила прокурорка.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

За версією слідства, схема діяла з лютого до березня цього року у кварталах майстерської дільниці №2 Сусідовицького лісництва ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство» За цей час фігурантам вдалось зрубати 56 дубів, вартістю більше 1,2 млн грн, спричинивши шкоду державі на цю суму.

«Чоловіки вживали усіх необхідних заходів конспірації: порубки маскували під законні (тобто рубали у тих кварталах, де раніше були законні порубки), а зруби клеймували; рубали та перевозили лише уночі на спеціально обладнаних маніпуляторами авто;  як правило, товар збували одразу ж у день порубки», – додала прокурорка.

Як з’ясували, клієнти самі «виходили» на посадовця-постачальника, який після отримання замовлення, надав усі необхідні вказівки своїм пособникам.

Членам угруповання повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених за ч.3 ст.28 ч.4 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинених у складі організованої групи), ч.ч.1,3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України організатору, а його спільникам – за ч.3 ст.28 ч.4 ст.246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинених у складі організованої групи). Причетність інших осіб перевіряється.

У разі доведення вини виконавцям загрожуватиме позбавлення волі на темін від 5 до 7 років, а їх «куратору» – від 7 до 10 років, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Фото: Facebook / Ірина Діденко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *