ОСТАННІ НОВИНИ

Охороняли приватні об'єкти: «Муніципальну варту» підозрюють у незаконній діяльності

Вероніка Рой

|

Правоохоронці викрили незаконну діяльність ЛКП «Муніципальна варта». Зокрема, «муніципали» охороняли об’єкти на приватне замовлення та разом з тим отримували зарплату з бюджету Львова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

 

За її словами ЛКП «Муніципальна варта», яке створене Львівською міською радою, протягом 3 місяців забезпечували без договорів охорону майданчику з продажу вживаних авто.

«Комунальне підприємство міськради за бюджетний кошт повинно було забезпечувати охорону важливих та інфраструктурних об’єктів міста. Однак, насправді, часто за готівку охороняли об’єкти на приватне замовлення. Водночас, отримуючи зарплату з бюджету. Як приклад, без офіційного оформлення договірних відносин упродовж 3 місяців надавались послуги охорони майданчику з продажу вживаних авто. В якості оплати вказані особи, під контролем правоохоронців, одержали від замовника понад 80 000 грн», – написала Ірина Діденко.

Затримали підозрюваних під час передачі чергових 30 000 грн.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції Львівщини, до організації такої схеми причетний директор  комунального підприємства зі своїм заступником та двома керівниками відділів. Вони є мешканцями Львова, Винників та Брюховичів віком від 27 до 39 років.

«До своєї протиправної діяльності зловмисники залучили особовий склад підприємства, при цьому договірні відносини між ЛКП та підприємцями не були оформлені належним чином, а оплата за надані послуги проводилась готівкою», – йдеться у повідомленні Нацполіції.

Поліцейські також інформують, що підозрювані отримували кошти від семи різних суб’єктів господарювання за надання охоронних послуг ЛКП «Муніципальна варта».  В подальшому кошти були розподілені між усіма учасниками злочинної групи.

Наразі готують повідомлення підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів директору ЛКП «Муніципальна варта», його заступнику та двом начальникам відділу.

Зазначимо, з 2019 року директором ЛКП «Муніципальна варта» є Павло Пец.

У міськраді Львова повідомили, що усіх працівників ЛКП «Муніципальна варта», які були затримані правоохоронцями, тимчасово відсторонили від роботи до з’ясування обставин. У той же час, мерія просить об’єктивно розслідувати цю ситуацію та справедливого покарання, у разі підтвердження фактів порушень.

Зазначимо, ЛКП «Муніципальна варта» займається забезпеченням на території міста законності, правопорядку. Кошти на зарплати «муніципалів» виділяють із бюджету Львова.

Фото: Ірина Діденко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *