ОСТАННІ НОВИНИ

У Верховній Раді збирають підписи за відставку Авакова

Наталя Дуляба

|

Фракція «Голос» у Верховній Раді почала збір підписів за те, аби відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила нардепка від Львівщини Наталія Піпа.

 

«Поліція має захищати, а не катувати! Аваков має піти! У Верховній Раді ми збиратимемо підписи за відставку міністра МВС. Перші підписи вже є, але їх недостатньо», – написала Наталія Піпа.

Вона також попросила простих українців допомогти відправити у відставку Арсена Авакова. Для цього нардепка закликала писати депутату-мажоритарнику, який представляє округ виборця, аби той поставив свій підпис під зверненням «Голосу» у парламенті.

Як повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин, наразі під зверненням щодо звільнення Авакова є 40 підписів. Їх поставили представники «Голосу» і деякі «Слуги народу».

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зібрати максимальну кількість підписів за відставку очільника МВС нардепи хочуть до п’ятниці, 5 червня, коли відбудеться година питань до уряду.

УП пише, що для ініціювання розгляду якогось питання у Верховній Раді, необхідно зібрати щонайменше 150 підписів депутатів. Згідно зі статтею 18 закону про Кабінет Міністрів, Верховна Раді може звільнити члена уряду: за його заявою, за поданням прем’єр-міністра або президента та за власною ініціативою.

Рішення парламенту про звільнення з посади члена Кабміну приймається у формі постанови.

«Фасадна реформа патрульної поліції не змінила поки суті системи. Системи, в якій продовжує відбуватися понад 60 тисяч катувань щороку. Поліція не захищає звичайних громадян, але дуже добре покриває своїх. Саме тому поліцейські, які вбили 5-річного Кирила Тлявова, зараз на свободі. Саме тому трапились Кагарлик і Бровари. І саме тому партія «Голос» вимагає відставки міністра Авакова», – цитує нардепку Інну Совсун «Радіо Свобода».

Зазначимо, Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ України з 2014 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *