ОСТАННІ НОВИНИ

При МОЗ планують створити протиепідеміологічну службу

Соломія Головіна

|

При Міністерстві охорони здоров’я хочуть створити епідеміологічну службу. Про це повідомляє пресслужба відомства у Facebook.

 

«МОЗ розглядає питання створення епідеміологічної служби в складі міністерства. Її виділення в окремий орган центральної виконавчої влади не розглядається», – інформує відомство.

Міністерство охорони здоров’я не розглядає питання виокремлення Державної санітарно-епідеміологічної служби України в окремий орган, натомість обговорюють створення протиепідеміологічної служби в складі міністерства.

«Щодо виділення в окремий орган центральної виконавчої влади – таке питання ми наразі не розглядаємо. Ми розглядаємо створення протиепідеміологічної служби саме в складі Міністерства охорони здоров’я, в якої б був дуже чіткий функціонал, а саме – проведення всіх заходів, встановлення в тому числі інфекційного контролю, це реагування, відповідно до ситуації силами тих фахівців, які повинні бути в цій службі», –  сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, відповідаючи на запитання, чи буде Державна санітарна епідеміологічна служба України знову виокремлена в окремий орган і що чекає цю сферу в посткоронавірусній Україні, пише Укрінформ.

Нагадаємо, Державну санітарно-епідеміологічну службу ліквідували у 2017 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *