ОСТАННІ НОВИНИ

Нацрада перевірить «1+1» через показ в ефірі карти України без Криму

Вероніка Рой

|

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» у м. Києві через те, що телеканал у новинах показав карту України без окупованої Автономної Республіки Крим. Про це йдеться на сайті Нацради.

 

До Нацради звернулася Служба безпеки України через показ телеканалом карти України без окупованого Криму.

«Моніторингом Національної ради 13 квітня зафіксовано розміщення у випуску новин «ТСН», у сюжеті «Обвал цін» (о 20:25), мапи України без окупованої Автономної Республіки Крим із посиланням на карту нашої країни, оприлюднену на інтернет-сторінці міжнародної організації «Nord Pool Spot». Це – енергетична європейська біржа, яка здійснює продаж електроенергії в країнах Європи (Норвегія)», – йдеться у повідомленні.

У Нацраді зазначають, зазначений факт є ознакою порушення вимог двох пунктів частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», якими телерадіоорганізацію зобов’язано дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і поширювати об’єктивну інформацію.

За результатами перевірки Національна рада ухвалить законодавчо обґрунтоване рішення. Перевірка компанії відбудеться після завершення карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *